Welke Windows Utilities heeft Cees Joppe gemaakt?

Utilities Grootte Omschrijving
gratisNieuwVasteLastendownload

7052kB

PDF

Met dit programma kunt u uw vaste lasten in kaart brengen: optellen, categorieën aanbrengen, grafieken genereren, uitprinten enz. Standaard code is 'VasteLasten' (aan elkaar en met twee hoofdletters).

Voorraaddownload

gratis

8171kB

PDF

Dit programma is gemaakt voor Kledingbank Maxima. De voorraad kledingstukken wordt in dit programma opgeslagen in een database. Een pallet bevat een maximum aantal dozen (standaard 24).

Kledingbankdownload

gratis

5629kB

PDF

'Kledingbank', een programma voor een klantenbestand van kledingbanken
Het programma 'Kledingbank' is gemaakt om een klantenbestand van een kledingbank bij te kunnen houden.

Extra opties zijn:
Er kan voor elke klant een kledingkaart worden geprint, waarop de uit te zoeken kledingstukken staan vermeld, maar ook mededelingen van de organisatie kunnen worden opgenomen.
Aangegeven kan worden welke kleding door dames, heren, meisjes en jongens kan worden uitgekozen.
Door middel van de statistieken heeft de organisatie een volledig beeld van het klantenbestand en van de uitgaande kleding.
Met behulp van Kledingbank heeft de organisatie een beeld van het aantal klanten en van de samenstelling van het klantenbestand. Zo wordt duidelijk of en in hoeverre de doelgroep wordt bereikt en kan het voorraadbeheer hierop worden afgestemd.
Nieuwste versie: 2.1.1.6 (november 2018)

GetEpubdownload

gratis

1091 kB

Misschien downloadt u zoals ik wel epubs met Spotnet. Die epubs komen dan in submappen in de downloadmap te staan. Het is een heleboel werk om de epubs daarna in een aparte map te zetten. Ik maakte een tooltje om ePubs vanuit submappen naar een door u te kiezen map (doelmap) te kopiëren en de submap (met meestal veel onnodige andere bestanden en submappen) te wissen. Vanuit Calibre kunt u daarna de epubs vanuit de doelmap importeren.

Versie 1.0.0.2 Nieuw: u kunt nu de beschrijvingen van de epubs uit de downloadmap lezen voor een indruk waar het boek over gaat.

wincodedownload

Nieuwgratis

1884kB

PDF

Handig programmaatje om codes van allerlei sites versleuteld te bewaren. U kan snel zoeken naar een code en gebruikersnaam. De standaard code om binnen te komen is 'WinCode'.

Versie 1.0.0.2
Nu ook een lijst van alle codes overzichtelijk uit te printen (voor in de brandkast?)
Informatiebestand bijgevoegd

ZoekDubbeldownload
gratis
391kB Hulpbestandje om een bestand op uw systeem (alle harde schijven, netwerkdrives, partities, RAM-schijven, virtuele schijven..) helpen te vinden. Ook zeer geschikt om het meerdere keren voorkomen van eenzelfde bestand te checken. Help is bijgevoegd.
ImportCSVdownload

1171kB Een hulpprogramma om een csv-bestand (import-csvbestand genoemd) te importeren in een ander csv-bestand (export-csvbestand genoemd). De veldnamen worden gekoppeld en de gebruiker wordt stapsgewijs door het programma geleid.
Ook te gebruiken met parameters:
ImportCSV import-csvbestand export-csvbestand of
ImportCSV export-csvbestand
viewWMVdownload
gratis
186386kB

Snelle handige viewer voor WMV-, AVI- en MPG-bestanden:
als parameter
in keuze menu
automatisch opstarten van CD met filmpje
Voorbeelden en toelichting zijn bijgevoegd!

verdeeldownload
gratis
1026kB U wilt uw groep snel, willekeurig in een aantal groepjes verdelen. Dat kan handig met dit programmaatje. Zet de namen van de te verdelen leerlingen in een tekstbestand met extensie .lll en Verdeel.exe herkent de leerlingenlijst.

scanMP3download
Gratis

FryskEnglishFrancais

946kB We chose to use the metatags version 1.
The information given is adequate for the purpose of the programme.
We made this programme to download MP3 files in an equivocal manner.
You can put the downloaded mp3 files in maps to GENRE and subsequently to ARTIST.
The reformulation in this programme is as follows: TITLE in capital letters followed by a hyphen, and after that the ALBUM in brackets and small letters.
MP3 files that not have been removed to the archive because they have not got metatags or have metatags of a higher order, are rewritten with JJRename.
Simple adjustments are done by ScanMP3
Selfrecorded MP3 files can also be provided with metatags with Scan_MP3.
PS. You can treat more files simultaneously with 'shift' or 'ctrl'.
We kozen ervoor, gebruik te maken van de metatags versie 1.
De informatie die daarin staat, is voldoende voor het doel waar dit programma voor gemaakt is.
Dit programma hebben we gemaakt om gedownloade mp3-bestanden op een eenduidige wijze te kunnen opslaan.
De gedownloade mp3-bestanden worden in het archief gezet, in folders naar GENRE en daarna naar ARTIST.
Het hernoemen gaat zo: TITLE in hoofdletter, dan liggend streepje en daarna het ALBUM tussen haken in kleine letters.
Mp3-bestanden die niet in het archief kunnen worden gezet omdat ze geen Metatags hebben of Metatags van een hogere versie, bewerk ik met de JJ MP3 Renamer.
Eenvoudige aanpassingen verricht ik verder met ScanMP3.
Ook zelfopgenomen Mp3-bestanden kunt u met ScanMP3 van Metatags voorzien.
p.s. U kunt samen met de Shift- of Ctrl-toets ook meerdere bestanden tegelijk bewerken.
csv2lllldownload
gratis
1222kB De meeste leerlingenvolgsystemen kunnen als output een csv-bestand genereren. Dit handige hulpprogramma kan daaruit snel leerlingenlijsten maken. Leerlingenlijsten worden in de meeste JopSoft-programma's gebruikt om de namen van de leerlingen klaar te zetten.
edex2llldownload
875kB Conversie-programma. Gebruikers van educatieve JopSoft-programma's die leerlingenlijsten gebruiken, kunnen deze vanuit edex-bestanden (zoals b.v. Esis gebruikt) zeer snel en gemakkelijk genereren.
bekijkdownload
306kB Handig bekijk-programma voor grote plaatjes zoals landkaarten. Ook in batchfile te gebruiken door de naam van het plaatje als parameter te gebruiken.
viewjpgdownload

3129kB jpg-viewer om plaatjes in een slideshow te bekijken. Mp3-bestanden kunnnen tegelijkertijd afgespeeld worden. De bekijktijd van een plaatje kan eenvoudig door klikken van de linker of rechter muistoets bijgesteld worden. Nu mogelijk EXIF-gegevens te tonen.
Handig om een zelfstartende CD te maken met slideshow plus geluid!
Nieuwe versie: nu met keuze uit 10 overgangen!
Viewer for making a slideshow of jpg-files. In the same time you can play mp3-files. You can easy change the time that a image is visible.
Possible to show EXIF-data.
New version: from 10 transitions to choose!
m3udownload
394kB

Klein hulpprogramma om het tekstbestand Lijst.m3u met daarin alle mp3-bestanden van de huidige directory aan te maken. Prima te gebruiken samen met de TotalCommander
Leest ook ogg-, wma- en m4a-bestanden in.
Het tekstbestand komt in de tijdelijke map te staan en wordt opgestart met het programma dat normaal de m3u-bestanden gebruikt.

verspreid
240kB Klein hulpprogramma om een bepaald bestand op alle stations te overschrijven om zodoende steeds up-to-date te blijven. Zeer geschikt voor programmeurs.

winbladdownload

953kB Klein programma om 6 verschillende bladen met hokjes en diverse liniëringen uit te printen. Klein en logo apart in te stellen.

winkalenderdownload

922kB Handig programmaatje om een klassenkalender uit te printen van het hele jaar. U kunt kiezen uit:
begin- en einddatum;
wel of geen lijnen;
één, twee of vijf dagen per blad (A4);
welke dagen van de week u gebruikt.
winscan
1134kB Brandt u ook programma's op CD? Geeft u ook de folder de naam van het programma? Bent u door de veelheid ook soms een programma kwijt? Wilt u de inhoud van een CD printen? Wilt u snel kunnen zoeken op welke CD een bepaald programma is? Haal dan WinScan op....

wincsv

1325kB WinCsv is een database-programma dat gebruik maakt van Csv-bestanden (comma separated values). Het is zeer flexibel in gebruik. WinCsv is een moderne versie van WinAdres. Het maken en uitprinten van Lijsten en Etiketten behoort tot de (vele) mogelijkheden. Instelling voor Hema-etiketten 525 (65x38mm): 145.150.72
versie 3.0.0.0 : selecteren nu mogelijk; sneller sorteren.
gettangram
358kB Speciaal voor gebruikers van het leerlingenvolgsysteem Tangram die graag een exportbestand willen maken van hun gegevens (een zogenaamd csv-bestand dat in o.a. Excel in te lezen is). In Tangram zelf zit die optie helaas niet...Verder kunnen met dit hulpprogramma leerlingenlijsten gegenereerd worden; deze worden in alle educatieve JopSoft-programma's gebruikt.
Een handleiding in Word-formaat is bijgevoegd..... 
Nieuw: het csv-aanmeldingsbestand voor Kennisnet-emailadressen  kan worden aangemaakt!

winrooster

3900kB

PDF

Met dit programma kunt u mooie lesroosters maken; ook wordt uitgerekend hoeveel minuten van elk lesonderdeel gebruikt wordt. 
Versie april 2012 werd geheel herschreven: nu ook vergelijking tussen aangemaakte roosters mogelijk; roosters hoeven niet persé in dezelfde map te staan als het uitvoerbare bestand.
winlijst2

516kB Geheel vernieuwd en nog handiger dan zijn voorganger. De laatste 11 programma's werken met een ini-bestand waardoor nog slimmer in een netwerk. Ondersteunt momenteel: WinDictee, WinVul, WinAlfa, WinFlits, WinSpelling, WinVogel, WinZin, WinBreuk, WinDram, WinSleep, WinHoofd, Win100, WinKeer, WinVeel, WinKlok en WinGrafiek. Van al deze programma's is een update voorhanden! Versie: 1.0.0.5 (maart 2010)
Wachtwoord: WinLijst2
  winlijst

593kB

 

Werkt samen met de educatieve Windows-programma's. In WinLijst worden de resultaten van de leerlingen verzameld, wachtwoorden kunnen worden veranderd en leerlingenlijsten bewerkt. Het beheer van WinDictee, WinAlfa, WinKlok, WinKeer, WinVeel,  WinVul, WinKlank, WinFlits, WinHoofd, WinZin, WinBreuk,  WinCapito, WinDram en WinSleep gebeurt hier! Het wachtwoord voor WinLijst is "WinLijst" (let op de hoofdletters!)
Update: 10.04.2004; Nieuw: WinSleep toegevoegd...
verzamel

700kB

Handig backup-programma; je kunt folders aangeven (ook op computers die in een netwerk zitten!) en Verzamel zorgt ervoor dat ze naar een doelfolder (b.v. Zipdrive of CD-RW?) worden gekopieerd; er wordt gekeken welke bestanden sinds de vorige backup veranderd of aangemaakt zijn; alleen die worden gebackupt; de eerste keer worden alle bestanden die na 1.1.1990 zijn aangemaakt, gebackupt; het programma start op als de computer wordt aangezet;
 jump


Nieuw

1467kB

Afgekort tot j.exe. Werkt samen met de bekende TotalCommander. Binnen dit programma kan heel snel naar een bepaalde directory worden gesprongen. Opvolger van j.exe voor DOS.
In te stellen voor Nederlands, Fries, Frans of Engels.
Versie 2.0.0.5 (sept. 2012): sneller !
Slaat $RECYCLE.BIN over..... In nieuw jasje gestoken ook.....
Ofkoarten ta j.exe. Wurket gear mei de ferneamde TotalCommander. Yn dit programma kin hiel hurd nei in bepaalde folder ta sprong wurde. Opfolger fan j.exe foar DOS. Nei: wurket no ek yn in netwurkomjouwing!
English Version of WinJump. Work with the popular TotalCommander. With this program, you can easily jump from a directory to another. (this is the adaptation for windows of the DOS j.exe).
New : WinJump handles network !
Version française de WinJump. A utiliser conjointemment avec le populaire TotalCommander. Avec ce programme, vous pouvez atteindre facilement un dossier. (Adaptation du j.exe pour DOS).
Nouveau : prends en compte les réseaux.
  WinM3u

245kB You can scan the whole network for MP3-files. You can save as M3U-file. Now also for Windows XP....
  maak_m3u
313kB Voor mp3-liefhebbers. Met dit hulpmiddel kun je snel alle mp3-bestanden van alle schijven opzoeken en in een m3u-lijst zetten.
 winmenu
671kB Windowsopvolger van qmenu. Leest onderliggende folders in als menuoptie, mits zich daarin exe-bestanden bevinden met dezelfde naam als de folder. Nu met plaatjes van insecten als de programma's niet zelf een icoontje hebben. Maakt de eerste keer zelf een snelkoppeling aan.
In Versie 20-05-2003  werd bug hersteld:
soms kon door klikken naast het programma dat programma verdwijnen naar de achtergrond; middels Alt-Tab was dat pas terug te halen. Dat is nu ondervangen....

  winetiket


30945kB

PDF

Wilt u een blad met gelijke etiketten uitprinten of elke regel van een leerlingenlijst, dan is dit een handig programma. Nu ook kleur ondersteund. Tot op de millimeter instelbaar! 38x65 voor Hema-etiketten.
Versie 2.0.1.0 (november 2015)

Maart 2012 geheel herschreven; nu ook plaatjes (jpg, gif, bmp) te gebruiken.
Het programma maakt gebruik van leerlingenlijsten zoals die bij veel JopSoft-programma's worden gebruikt.

Nu ook netwerkgeschikt. Gebruikersvriendelijke update.

winCDmenu
816kB Een handig installeer-programma voor de CD-branders onder ons. Voorbeeld bijgevoegd.
winadres

3802kB

PDF

Een handig adressenbestand. Mogelijkheid om overzichten en etiketten uit te printen of een e-mail versturen enz.
Dit programma is zeer flexibel en veelzijdig te gebruiken. In okt. 2010 geheel herschreven!
Ook lijst met verjaardagen of leeftijden te maken! Google Maps is nu geïmplementeerd!
Versie 3.2.0.6 (februari 2016)

 winstriid

 

3362kB Het ultieme competitieverwerkingsprogramma voor velerlei sporten. Zeer veel opties, o.a.: uploaden naar Homepage mogelijk, versturen naar e-mailadressen, uitvoer naar Internet-Explorer of Excel. Opvolger van Striid voor DOS.
Update 4.0.0.0 (december 2014): nu ook GRATIS!

ñterug